Gemeente UiT in Erpe-Mere

Beheerwerken in natuurgebied Den Dotter

Niet bang om je handen vuil te maken voor de natuur? Kom dan helpen bosmaaien, maaisel afvoeren of supporteren op zaterdag 13 juli in Den Dotter! Natuurreservaat Den Dotter in Haaltert en Erpe-Mere is een afwisselend landschap van natte hooilanden, ruigtes en broekbossen die een grote diversiteit aan dieren en planten herbergt. Om de soortenrijke natte hooilanden in stand te houden moet er (na ...

Niet bang om je handen vuil te maken voor de natuur? Kom dan helpen bosmaaien, maaisel afvoeren of supporteren op zaterdag 13 juli in Den Dotter!

Natuurreservaat Den Dotter in Haaltert en Erpe-Mere is een afwisselend landschap van natte hooilanden, ruigtes en broekbossen die een grote diversiteit aan dieren en planten herbergt. Om de soortenrijke natte hooilanden in stand te houden moet er (na de zaadzetting van de bloemen en kruiden) gemaaid worden. Door het drassige karakter kan dit niet met zware landbouwmachines en moet dit met de zijs of de bosmaaier gebeuren. 

Helpende handen zijn hier altijd welkom. De expert vrijwilligers van Natuurpunt zorgen voor een woordje uitleg over de planten- en diersoorten van het gebied en wat de wisselwerking is met het gevoerde beheer. Uiteraard wordt er ook een drankje voorzien.

 

Wat breng je mee

  • kledij die vuil mag worden
  • werkhandschoenen
  • eventueel: riek of hooivork, plastic zeil, kruiwagen, ...
  • regenkledij indien de weersomstandigheden daarom vragen

Wanneer

  • za 13 juli 2019
    van 9 tot 12 uur

Waar

Ezelsweide
Landries 107, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

Natuurpunt Groot-Haaltert