Gemeente UiT in Erpe-Mere

BibArt filmclub : Beautiful Boy

Na de internationale successen van The Broken Circle Breakdown mocht Felix Van Groeningen naar Hollywood om een film af te leveren over een vader (Steve Carell) die zijn zoon (Timothée Chalamet, ook te zien in Call Me By Your Name) vruchteloos van een drugverslaving tracht af te helpen. Beautiful Boy is eigenlijk geen film over verslaving maar over ouderschap. Centraal staan immers de kracht ...
Na de internationale successen van The Broken Circle Breakdown mocht Felix Van Groeningen naar Hollywood om een film af te leveren over een vader (Steve Carell) die zijn zoon (Timothée Chalamet, ook te zien in Call Me By Your Name) vruchteloos van een drugverslaving tracht af te helpen.
Beautiful Boy is eigenlijk geen film over verslaving maar over ouderschap. Centraal staan immers de kracht en het doorzettingsvermogen van ouders die hun kind ten onder zien gaan aan drugs.
In deze film weet Van Groeningen zijn vakmanschap en persoonlijke stijl te combineren zonder al te veel compromissen. Hij levert hiermee een meer dan degelijk en treffend drama af. De film werd geheel terecht genomineerd voor de Oscars. Een absolute aanrader voor wie van doorleefd acteerwerk en een sterk verhaal houdt.

Inleiding door een filmkenner.
BibArt filmclub is een initiatief van BibArt met de steun van de Vlaamse overheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • di 19 november 2019
    van 19.45 tot 22.30 uur

Prijs

€ 3,00
Basistarief: 3,00 €

Waar

GAC Steenberg
Oudenaardsesteenweg 458, 9420 Erpe-Mere

Organisatie

BibArt